AMWAY krijgt (weer) erkenning op milieugebied

Amway is trots op de waardering van het Environmental Protection Agency (EPA) voor zijn milieuvriendelijke producten. 18 was-, reinigings- en afwasproducten van Amway mogen nu het SaferChoice-label van de EPA op de verpakking vermelden.

De prestigieuze onderscheiding van Safer Choice Partner van het jaar 2017 wordt toegekend als blijk van waardering voor de uitstekende resultaten van Amway bij het formuleren en fabriceren van producten met ingrediënten die aantoonbaar veiliger zijn voor gezinnen, de gemeenschap, de werkplek en het milieu in het algemeen.

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt Amway huishoudelijke reinigingsproducten die ook nog rekening houden met het milieu. De nieuwe productenlijn is gegarandeerd veilig en milieuvriendelijk voor gebruik en levert uitstekende prestaties. Er zijn onafhankelijke certificaten die dat bewijzen.

Het AISE Charter voor Duurzame Reiniging – het AISE (International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products) is de Europese stem van de industrie. Het AISE heeft bevestigd dat onze producten aan de sociale, economische en milieunormen voldoen. De goedkeuring van deze officiële Europese woordvoerder van de huishoudbranche is een fantastische erkenning van onze inspanningen om zeer werkzame reinigingsproducten te produceren met een positieve invloed op de wereld om ons heen.

Safer Choice – we werken ook samen met het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) aan het programma “Design for the Environment”. Dit betekent dat we het Safer Choice-logo op producten mogen kleven die milieuvriendelijk en gezond zijn.

Wanneer een product het EPA/Safer Choice-label mag voeren, betekent dit niet dat het product zelf door deze instantie is goedgekeurd. Het DfE-label geeft aan dat de formulering van het product, zoals Amway die heeft voorgelegd aan het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), ingrediënten bevat met meer kenmerken met een positief effect op de gezondheid van mens en milieu dan gangbare, soortgelijke producten. EPA/Safer Choice vertrouwt uitsluitend op Amway en de integriteit en goede trouw van dit bedrijf voor informatie over de samenstelling, ingrediënten en kenmerken van dit product. EPA/Safer Choice heeft niet onafhankelijk, via chemische analyse, bepaald welke ingrediënten het product bevat of de claims van Amway over de afwezigheid van bepaalde ingrediënten beoordeeld. De beoordeling door het EPA/Safer Choice richt zich uitsluitend op productkenmerken met betrekking tot de gezondheid van mens en milieu, zoals vermeld in de Safer Choice-norm, en is gebaseerd op de actuele, beschikbare gegevens en wetenschappelijke inzichten.

BIOQUEST FORMULA is wat de AMWAY HOME producten onderscheidt van de rest. BIOQUEST FORMULA producten gebruiken werkzame ingrediënten uit natuurlijke grondstoffen voor uitzonderlijke reinigingsresultaten die niet schadelijk zijn voor het milieu. Het levert krachige reinigingsprestaties en is geconcentreerd, biologisch afbreekbaar en dermatologisch getest.*

Biologisch afbreekbaar – Een product dat claimt biologisch afbreekbaar te zijn, betekent dat ze op natuurlijke wijze oplossen en geen schadelijke resten achterlaten. AMWAY HOME productformuleringen zijn allemaal volledig biologisch afbreekbaar.

GECONCENTREERD – De geconcentreerde formuleringen van AMWAY HOME presteren uitstekend en bevatten een hoog percentage werkzame bestanddelen.

DERMATOLOGISCH GETEST* Alle AMWAY HOME productformuleringen zijn door een dermatoloog of allergoloog getest om er zeker van te zijn dat ze veilig en mild zijn voor de huid, en geen allergieën of andere irritaties zullen veroorzaken. Bij SA8™ Baby wasmiddel zijn we nog een stapje verder gegaan en hebben we de formulering zelfs laten testen door kinderartsen, om er zeker van te zijn dat deze mild is voor de jonge, gevoelige huid.

“Wij hebben altijd geloofd dat we de klanten meer waar voor hun geld kunnen geven.”