Er zijn 4 manieren om je houding hoog te houden

Het volgende stuk blog van Dr. Robert Rohm is vertaald uit het Engels. Excuses voor eventuele taal- of typfouten.

We hebben bijna allemaal omstandigheden of situaties gehad die onverwacht en soms verrassend waren. Die tijden kunnen soms moeilijk zijn.

Iemand heeft er eenmaal op gewezen dat het niet zo veel is wat er met je gebeurt in het leven dat er toe doet; het gaat er om hoe je met deze situaties omgaat. Ik geloof dat het waar is!

Er zijn vier dingen die we kunnen doen die ons zullen helpen om de onverwachte uitdagingen van het leven aan te pakken. Elk van deze stappen is een zeer belangrijke kans die ons door deze moeilijke tijden krijgt en ons naar de bestemming brengen waar we vrede, geluk en vervulling zullen vinden.

De eerste stap is: concentreer op de toekomst in plaats van in het verleden. Het is zo makkelijk om in het “stel als…” spel te vallen. Ik heb gehoord dat veel mensen over de slechte beslissingen die ze hebben genomen praten en ‘als ze maar die slechte dingen vooraf hadden zien komen, dan zouden ze anders gedaan hebben’.

In plaats van zich zorgen te maken over wie er de schuld moet krijgen of wat voor soort domme beslissing je genomen had, waarom niet concentreren op waar u wilt zijn en welke stappen u moet nemen om er te komen? Het is heel belangrijk om een ​​goed, helder visueel beeld in je hoofd te krijgen van wat je wilt en hoe jouw toekomst eruit ziet. Begin dan in die richting te gaan en neem de volgende noodzakelijke stappen die u helpen om uw visie en uw dromen te realiseren. Ik denk niet dat het verleden moet worden genegeerd, maar na een paar minuten kijken naar de situatie, is het van essentieel belang om op uw toekomst te richten, net zoals een hitte-zoekende raket.

Het tweede ding dat we moeten doen is beginnen met op de oplossing te concentreren. Ik kan niet tellen hoeveel keer ik gesproken heb met mensen die problemen hebben en alles wat ze willen doen is hun problemen steeds weer vertellen en herhalen, in plaats van te zoeken naar de oplossing. Ik herinner me de woorden van Charlie Jones: “Ik vind het niet erg om naar je probleem te luisteren, maar ik vind het erg voor jou om het weer te horen!”

Jaren geleden, toen ik schoolleider was, hadden we een drukpers. Op een dag brak een metalen pen in de pers en het apparaat werkte niet meer. Toen we het reparatiebedrijf belden, vertelden ze ons dat ze het pas over een paar weken zouden kunnen repareren. Hoewel ik niet mechanisch bekwaam ben, keek ik er naar alleen om te zien wat het probleem was. Toen ik zag waar de pen was gebroken, kreeg ik het idee om een spijker ter waarde van 16 cent in het gat te plakken en dan te zien of het werkte. Zeker genoeg, toen we de pers weer draaiden, werkte het prima.

Uiteindelijk kwam de reparateur om het probleem te verhelpen en toen hij zag wat ik gedaan had, vertelde hij mij dat het een van de meest ingenieuze oplossingen was die hij ooit had gezien. Alles wat ik weet is dat ik niet alleen naar het probleem keek; Ik was op zoek naar de oplossing. En ik heb er een gevonden! Sommige van de grootste uitvindingen en oplossingen zijn ontstaan ​​omdat er een probleem was. Het is waar, de noodzaak is de moeder van de uitvinding.

Dus, als er een probleem is, denk en praat over de oplossing. Probeer te vinden wat de volgende stap zou zijn om de obstakels of tegenslagen die u geconfronteerd heeft te overwinnen. In plaats van tijd te verspillen, te discussiëren en te reflecteren op het probleem, blijf gericht op de oplossing. Als u zich richt op de oplossing, concentreert u zich op de positieve. Als u zich richt op het probleem, richt u zich alleen op het negatieve. Zodra u begint te denken in termen van een oplossing, is er een verschuiving die plaatsvindt waardoor je een positief, constructief mens wordt. Zoals Robert Kiyosaki zegt: ‘Zeg nooit: “Ik kan dat niet betalen”. Zeg beter: “Hoe kan ik dat item veroorloven?” en kijk hoe uw hersenen meteen aan het werk gaan, om een oplossing te zoeken.

De derde stap is om te zoeken naar het goede in alles wat plaatsvindt. Dit is waar het moeilijk wordt. Dr. Norman Vincent Peale, die de vader van het moderne positieve denken was, zei eens: ‘Wanneer God ons een cadeau geeft, verpakt Hij het in een probleem.’ Alleen het bewust zijn van dat concept, heeft me geholpen om een betere houding te hebben wanneer ik geconfronteerd werd met een probleem. Ik vraag me af of het horen van dat concept ook Donald Trump beïnvloedde, omdat Dr. Peale zijn predikant in New York was.

Als iemand je een cadeau gaf, maar je vond het papier niet leuk, dan zou je er zeker niks aan doen. Je zou gewoon snel het verpakkingspapier verwijderen om het cadeau te openen. Ik zou me kunnen voorstellen dat ieder van ons een leuk geschenk kreeg dat op een keer niet perfect in ons leven was gewikkeld. Maar we hebben niet geklaagd, omdat het cadeau veel waardevoller was dan het verpakkingspapier. Hoe groter het cadeau dat u ontvangt, hoe groter het probleem waarin het kan worden verpakt. Maar, kijk eens naar het cadeau in plaats van hoe het is geleverd of in wat voor verpakkingspapier het verpakt werd.

Ten slotte is de vierde stap: zoek een waardevolle les in wat er ook gebeurt. Als ieder van ons gelooft dat de uitdagingen die op ons pad komen, precies die zijn die we nodig hebben om ons te helpen succesvol te worden, dan worden we niet bitter of kwaad wanneer we een uitdaging tegen komen. De situaties waarmee we momenteel geconfronteerd worden, zijn eigenlijk bedoeld om ons iets te leren en om ons te helpen een betere persoon te worden, zodat we op een bepaald gebied van het leven kunnen leren en groeien.

We hebben allemaal een keuze over hoe we omgaan met het leven en de omstandigheden die op ons pad komen. Deze vier ideeën zijn gekomen als gevolg van dingen die ik in mijn eigen leven heb meegemaakt en geleerd. Die hebben mij leiding en begeleiding gegeven en geholpen om door uitdagingen en moeilijke tijden te gaan. Ik vertrouw dat ze voor u ook nuttig zullen zijn!

Dr. Robert A. Rohm

Wil je meer van Dr. Robert A. Rohm lezen (in het Engels)?