Vier eenvoudige stappen om u te helpen een proactief leven te leiden!

Door Dr. Robert A. Rohm

Er is veel geschreven over het leven met intentie en richting. Sommigen noemen dit een “proactief leven”. Een proactieve persoon zijn, betekent gewoon dat je het leven onder ogen ziet en je zo vroeg mogelijk voorbereidt op de toekomst. Daarentegen, een “reactieve persoon” probeert simpelweg het laatste probleem of de crisis aan te pakken terwijl deze zich aandient, en dat is moeilijk.
Voordat ik aan de slag ga, wil ik je echter aan één filosofie herinneren die Zig Ziglar me jaren geleden heeft geleerd. Zig zei: “Als je het moeilijk hebt, zal het leven gemakkelijk voor je zijn; maar als je het jezelf gemakkelijk maakt, zal het leven moeilijk voor je zijn. “Ik heb die woorden ter harte genomen en ik heb ondervonden dat ze heel, heel waar zijn. Niemand is moeilijker voor mij dan ikzelf en daarom vind ik dat ik het leven ten volle kan leven door proactief te zijn, in plaats van ‘in de put’ te leven en reactief te zijn. het is een keuze! Ik wil proactief zijn in alles wat ik doe. Hoewel dat mooie woorden zijn, ben ik gaan zien dat er enkele eenvoudige en praktische dingen zijn die ik dagelijks of wekelijks kan doen om me te helpen dat doel te bereiken. Ik wil er vier met je delen in deze Tip:.

Leef alsof u zich klaarmaakt om op vakantie te gaan – met andere woorden, leer vooruit te plannen. Wanneer een persoon zich klaar maakt om op vakantie te gaan, beginnen ze na te denken over dingen die zullen gebeuren terwijl ze weg zijn. Wie krijgt de post of de krant? Wie zorgt voor de huisdieren? Welke deuren moeten worden afgesloten en beveiligd? Welke lichten moeten er blijven branden? Wanneer een persoon begint na te denken over wat er van tevoren moet worden gedaan, beginnen ze te begrijpen wat het betekent om vooruit te plannen, te denken en proactief te zijn.

Houd een pen en stuk papier bij de hand – ik geloof dat een van de belangrijkste gewoonten die een persoon kan ontwikkelen, het er voor zorgen dat er een pen en papier in de buurt is. Ik gebruik deze gewoonte elke dag van mijn leven persoonlijk. Terwijl je proactief leeft, duiken er plotseling ideeën op je en moet je ze vangen op het moment dat ze verschijnen. Onthoud: “Een kort potlood is beter dan een lange herinnering!” Vertrouwen dat je dingen zult onthouden zonder ze op te schrijven, is naar mijn mening een zekere formule voor mislukken.

Visualiseer of verwerk mentaal wat waarschijnlijk goed zal gaan, maar wat er mogelijk fout kan gaan – hierdoor bent u in staat om te anticiperen op en voor te bereiden op eventuele verrassingen. Met ons eerdere voorbeeld van op vakantie gaan, kunt u visualiseren dat u op het strand in de zon ligt, dus u kunt zonnebrandmiddelen verpakken zodat u niet verbrandt. Je zou je kunnen voorstellen dat je een geweldige tijd hebt op een vreemde plaats; maar beveilig uw geld en creditcards in een reistas zodat niet alles verloren gaat in het geval van diefstal. Op uw paspoort staat een schriftelijke verklaring die u aanmoedigt om een kopie van uw identificatiepagina te maken en deze op een andere locatie dan uw paspoortdocument te bewaren voor het geval uw paspoort verloren of gestolen is. Met andere woorden, zoals het motto van de padvinder aangeeft: “Wees voorbereid!” Je verwacht dat dingen goed gaan, maar je voorbereiden op het onverwachte. Nogmaals, een pen en papier bij de hand hebben terwijl je dit allemaal overdenkt wordt erg nuttig. Je kunt ook aantekeningen maken in je mobiele telefoon, maar ik hou er nog steeds van om papier aan te raken. Het lijkt me te helpen dingen beter te onthouden als ik ze opschrijf en te kijken naar wat ik heb geschreven.

Houd enkele enveloppen bij de hand – deze zijn goed voor het opslaan van items die u niet wilt verliezen. Ik bewaar bijvoorbeeld een envelop met elke afzonderlijke maand die op de buitenzijde van de envelop staat, met al mijn kassabonnen voor die bepaalde maand in de envelop. Wanneer iemand in een winkel zegt: “Heb je je kwitantie?” – Ik weet het zeker! Als u coupons in de e-mail of online tegenkomt, is het een goed idee om ze in een envelop met het etiket ‘boodschappen’ of ‘restaurants’ te plaatsen. Dan weet u precies waar ze zich bevinden wanneer u bent klaar om te gaan winkelen of uit eten te gaan. Ik heb een aantal kleine plastic containerboxen met doorzichtige deksels waarin ik mijn kleine spullen bewaar (zoals batterijen, moeren en bouten, kleine spijkers, enz.), zodat ik me kan herinneren waar ik ze heb geplaatst wanneer ik ze weer nodig heb. Ik heb ook een klein tasje, waar ik al mijn reservesleutels bewaar. Ze zijn allemaal gelabeld met sleutelhangers en bevinden zich op één plek, dus ik weet altijd waar ik ze kan vinden.

Ik vertel je dit niet omdat ik denk dat ik een fantastisch georganiseerd persoon ben. Integendeel; Ik heb dagelijks moeite om georganiseerd te zijn, maar ik werk hard om een paar eenvoudige systemen te hebben die me helpen slagen. Al deze opties werken misschien niet voor u, maar heeft u systemen of manieren die u hebt gemaakt om u te helpen een productief leven te leiden? Of hoor je jezelf vaak zeggen: “Ik ben het vergeten” of “Ik kan niets vinden wanneer ik het nodig heb”? Ik wil een leven hebben dat proactief en succesvol van aard is in plaats van reactief en frustrerend! Dit zijn slechts enkele van de ideeën die mijn leven een stuk beter helpen maken en ervoor zorgen dat ik minder gestresseerd meer ben.