in memoriam Dexter R. yager sr.

Familie, vrienden en dromers over de hele wereld bieden een oprechte afscheidsgroet aan zakelijke pionier, Dexter Royal Yager, sr. die op 6 januari 2019 op 79-jarige leeftijd naar de Heer en redder in de hemel ging.
Dexter werd geboren op 6 december 1939 bij Leonard en Gertrude Yager in Fulton, New York. Hij trouwde zijn vrouw, Birdie Narehood in 1957 op de leeftijd van 17. Samen, brachten zij zeven kinderen groot en verhuisden hun familie van Rome, NY en later naar Charlotte, NC in 1969.
Dexter wordt overleefd door zijn vrouw, Birdie, hun kinderen en echtgenoten; Dexter Jr., Doyle en Holly, April en Michael, Lisa, Jeff en Rhonda, Leanne en Tim, Steven en Cecile, 27 kleinkinderen, 19 achterkleinkinderen, zijn broer, Richard en zus, Lillian.
“Dex” vervulde zijn levensdoel als een toegewijde christen, liefhebber van vrijheid en land, een echtgenoot, vader, grootvader, overgrootvader, zakenman, ondernemer en auteur. Hij deelde zijn geloof en vrije ondernemerschapsprincipes met iedereen die zou luisteren …. en miljoenen deden.
Dexter’s droom was om altijd in zaken te zijn voor zichzelf, zoals hij zou zeggen “mijn moeder zei altijd tegen me: Yager betekent dat je niet voor iemand anders werkt”. Later startte hij veel bedrijven, maar zijn eerste en meest succesvolle onderneming was zijn Amway-zaak, die hij samen met Birdie 54 jaar geleden begon op 1 november 1964, op 24-jarige leeftijd. Zijn doel was om vrij te komen van hun baan. ze deden het in twee korte maanden.
Zij waren de eersten die veel van de hoogste niveaus bereikten in de Amway-business. Ze bereikten Diamond in minder dan 6 jaar (1970), Double Diamond 6 maanden later (1971), Triple Diamond 5 jaar later (1976), Crown 5 jaar later (1981) , en Founders Crown Ambassador 10 jaar later (1991). Vervolgens bouwden ze met de hulp van hun 3 zonen Jeff, Doyle, Steve en hun vrouwen het grootste onafhankelijke wereldwijde bedrijf van Amway in meer dan 80 landen, met 40 FAA (1997), 45 FAA (1998), 50 FAA (1999), 55 FAA (2000), 60 FAA (2005), 65 FAA (2011).
Bekend als de master dream builder, werd de naam Yager, filosofieën en methoden synoniem voor succes, terwijl Dexter een pionier was in het ontwikkelen van een programma om ondernemers te trainen, te mentor en te coachen. Een programma dat de hele industrie voedde, zowel binnen als buiten het netwerkmarketingbedrijfsmodel.
Hij diende twintig jaar lang in de Board of Directors (IBOAI) van Amway Distributors Association en leidde eind jaren tachtig de inspanningen om het bestuur te behouden en zo de relatie tussen Amway en het veld te verenigen.
Buiten hun eigen successen, was hun grootste beloning het begeleiden en duizenden anderen zien, die hun dromen en doelen bereikten.
Dexter was een gelovige christen, die via de Yager Freedom Foundation jeugdleiderschapskampen en vele christelijke organisaties en goede doelen ondersteunde.
Op 30 januari om 13.00 uur wordt er in Charlotte, NC zal een service worden gehouden om zijn leven te vieren.
Meer informatie zal beschikbaar zijn. Online medeleven kan worden betuigd op www.legacy.com.
In plaats van bloemen kunnen er gedenkbijdragen worden gemaakt aan Yager Freedom Foundation, die jeugdleiderkampen, ministeries en andere goede doelen ondersteunt. Mail naar: 1300 Altura Road, Fort Mill, SC 29708, USA


Kaarten kunnen worden gepost naar:
De Yager-familie
1300 Altura Road
Fort Mill, SC 29708, USA